دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز

شبکه بهداشت و درمان ساوجبلاغ

emam
جهش تولید با مشارکت مردم
29 مهر 1404 سایت قدیم English
bg
  • 1403/09/17 - 11:38
  • - تعداد بازدید: 2498
  • - تعداد بازدیدکننده: 2479
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

پویش ملی تغذیه سالم با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» از 17 تا 30 آذرماه

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ساوجبلاغ، پویش ملی تغذیه سالم از شنبه ۱۷ آذر 1403 با شعار «روغن مناسب، غذای سالم و خانواده سالم» در کشور آغاز شد.
در پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم که تا ۳۰ آذرماه برگزار میشود درباره انتخاب‌های صحیح تغذیه‌ای و کاهش خطرات ناشی از مصرف نادرست چربی‌ها و روغن‌ها اطلاع رسانی می‌شود.

  پویش ملی تغذیه سالم از ۱۷ لغایت ۳۰ آذرماه با هدف اطلاع رسانی و اصلاح باورهای نادرست در خصوص روغن ها و چربی ها
شعار پویش: "روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم"
 روزشمار:
✅شنبه ۱۷ آذر: روغن و میزان مورد نیاز روزانه
✅یکشنبه ۱۸ آذر: قلب سالم با مصرف روغن مناسب
✅دوشنبه ۱۹ آذر: نقش رسانه ها در انتخاب روغن مناسب
✅سه شنبه ۲۰ آذر: روغن کانولا، روغن سلامتی
✅چهارشنبه ۲۱ آذر: روغن و باورهای نادرست
✅پنجشنبه ۲۲ آذر: نقش نشانگر تغذیه ای در انتخاب روغن مناسب
✅جمعه ۲۳ آذر: روغن گیاهی یا حیوانی
✅شنبه ۲۴ آذر: روغن سرخ کردنی بهترین روغن برای سرخ کردن
✅یکشنبه ۲۵ آذر: مضرات اسید چرب ترانس برای سلامتی
✅دوشنبه ۲۶ آذر: روغن و کنترل وزن
✅سه شنبه ۲۷ آذر: حفظ سلامتی با اصلاح الگوی مصرف روغن
✅چهارشنبه ۲۸ آذر: روغن و ارتباط آن با بیماری های مزمن
✅پنجشنبه ۲۹ آذر: روغن و ارتباط آن با ابتلا به سرطانها
✅جمعه ۳۰ آذر: روغن و نگهداری و مصرف صحیح آن

این پویش ملی در پی جلب توجه جامعه به اهمیت انتخاب روغن‌های مناسب برای مصرف روزانه است تا با ارتقای آگاهی عمومی، مردم در انتخاب مواد غذایی سالم‌تر و مناسب‌تر برای سلامت خود گام بردارند.

این طرح با همکاری معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور اجرا می‌شود تا از این طریق به افزایش سواد سلامت مردم و بهبود شیوه‌های تغذیه‌ای آنها کمک کند.

روش‌های کاهش مصرف قند و نمک، استفاده بهینه از روغن‌های مناسب، افزایش سهم میوه جات و سبزیجات در سبد تغذیه و اجتناب از غذا‌های کنسروی و آماده از جمله مواردی است که کارشناسان بهداشت در این هفته به مردم اطلاع رسانی می‌کنند.

معاون بهداشت وزیر بهداشت :«کانولا» بهترین روغن برای مصرف است

معاون بهداشت وزیر بهداشت از روغن کانولا به عنوان بهترین روغن برای مصرف نام برد.
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به تغییر سبک زندگی و تغییر مواد غذایی و طبخ و فرآوری غذا در جهان، بیان کرد: بسیاری از بیماری ها که بروز می کند به دلیل کیفیت تغذیه است.وی با اشاره به رابطه غذا و مسمومیت، ادامه داد: بیماری به نام مسمومیت با آب داریم در نتیجه هر چیزی را باید ضمن توجه به کیفیت به کمیت غذا نیز توجه کنیم.معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به باور نادرست در خصوص استفاده از روغن دنبه و حیوانی، گفت: نوع چربی اشباع شده این روغن‌ها مضر هستند.وی با بیان اینکه باید حتما ۱۰ درصد چربی اشباع شده در سبد تغذیه و در کل ۲۰ درصد روغن مصرف شود، افزود: هرچه کالری دریافتی از چربی کمتر باشد خیلی مفید است.رئیسی با بیان اینکه بهترین روغن کانولاست و یک روغن غیر اشباع هست،گفت: ما اصلا روغن گیری روغن های گیاهی را در منظر افراد تایید نمی کنیم.معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به تفاوت درجه سوخت روغن‌های مختلف، بیان کرد: روغن های چند بار سرخ کرده می تواند برای بدن مضر باشند.وی در خصوص امنیت غذایی در ایران با توجه به شرایط اقتصادی، تصریح کرد: شاخص های مختلفی در امنیت غذایی وجود دارد.زمانی که اقتصاد جایی دچار مشکل می شود به ویژه مناطق محروم این موضوع بیشتر مطرح است.معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه عمده روغن های موجود در بازار جزو روغن های غیر اشباع هستند، ابراز کرد: سرانه مصرف گوشت در جامعه باید به ازای هر نفر ۷۵ گرم در روز باشد اما اکنون این میزان در ایران ۳۵ گرم در روز است،
رئیسی با اشاره به کاهش میزان مصرف فیبر در ایران، تاکید کرد: باید سبزیجات و نان سبوس‌دار بیشتر استفاده کنیم؛ ضمن اینکه تغذیه یا شیر مادر از همان ابتدا بسیار مهم است.وی با اشاره به پایین بودن سرانه مصرف لبنیات در ایران، گفت: اکنون در ایران سرانه مصرف لبنیات یک واحد است. در حالی که باید ۲ تا ۳ واحد باشد.اسماعیل زاده مدیرکل تغذیه وزارت بهداشت در این نشست با اشاره به اینکه پویش تغذیه سالم،گفت: روغن کانولا بهترین روغن برای مصرف است البته نباید زیاد سرخ شود.معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به روغن پالم، گفت: این روغن یا درصد پایین ایرادی ندارد اما در خصوص روغن تراریخته موضع ما این است که شواهدی در خصوص نامناسب بودن آن وجود ندارد اما باید درصد چربی ترانس زیر ۵درصد باشد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به روغن پالم،گفت:این روغن یا درصد پایین ایرادی ندارد اما در خصوص روغن تراریخته موضع ما این است که شواهدی در خصوص نامناسب بودن آن وجود ندارد اما باید درصد چربی ترانس زیر ۵ درصد باشد.رئیسی با اشاره به وجود میکروب باسیلوس در غذاها،گفت:این باکتری می تواند باعث مرگ نیز شود؛در نتیجه این باکتری در غلات به طور اخص می توانند رشد کرده و سم تولید کرده و حتی باعث مرگ شود.وی با اشاره به اینکه پزشکی قانونی در حال بررسی مرگ بر اثر مسمومیت است،گفت:وزارت بهداشت بر کار فعالیت رستورانها نظارت دارد و وظیفه وزارت بهداشت ارسال نمونه های غذایی را انجام می هد تا نمونه ها توسط پزشکی قانونی بررسی شود.معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به اپیدمی مسمومیت ها،گفت:وزارت بهداشت کار شناسایی این نوع موارد را برعهده دارد.رئیسی درباره نظارت بر فروش و عرضه گوشت حلال،گفت:دامپزشکی مسیول نظارت بر گوشتهاست اما اگر در رستورانی بهداشت رعایت نشود وزارت بهداشت مداخله می کند.وی در خصوص تبلیغات مختلف غذایی در فضای مجازی،تصریح کرد:باید هر ماده غذایی را از مراکز قانونی و بهداشتی و دارای مجوز تهیه کنیم.رئیسی با اشاره به معضل شبه علم در جامعه و نظام سلامت،گفت:گاهی بیماری نسخه یک پزشک متخصص و فوق تخصص را مصرف نمی کند اما به توصیه ها در فضای مجازی توجه می کند.وی با اشاره اهمیت اندازه مواد موثره در برخی مواد توصیه شده،تاکید کرد:باید توجه کنیم آیا علاوه بر این ماده موثر قارچ در آن وجود ندارد؟

معاون بهداشت وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت بالا بردن سطح سواد سلامت مردم،ابراز کرد:موادی که برای لاغری و بالا بردن متابولیسم بدن تبلیغ می‌شود عمدتا حاوی مواد مخدر است.رئیسی اضافه کرد:کارگروهی در خصوص روغن‌های تراریخته ایجاد شده، اما هنوز اثرات آن بر سلامت مشخص نشده است.وی افزود:حذف کردن روغن به طور کامل صحیح نیست اما باید میزان مصرف روغن و کالری دریافتی ۲۰ درصد باشد.اسماعیل زاده، مدیرکل تغذیه وزارت بهداشت گفت:اگر روغن کانولا مصرف کنیم نیاز به روغن‌های دیگر نداریم.البته روغن‌های مایع نباید زیاد سرخ شوند و برای سرخ کردن باید روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنیم.

  • گروه خبری : اخبار,پیام های سلامتی
  • کد خبر : 337132
کلمات کلیدی
ادمین شبکه بهداشت و درمان ساوجبلاغ
خبرنگار

ادمین شبکه بهداشت و درمان ساوجبلاغ

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: